Scrisoare de dragoste, de Mihail Drumeș

Recenzie Scrisoare de Dragoste, de Mihail Drumeș

Scriitorii interbelici au, pentru mine, un farmec aparte. M-am întors la Mihail Drumeș, după ce în urmă cu șase ani m-a cucerit cu Invitația la vals. Scrisoare de dragoste păstrează aceeași linie și o văd potrivită pentru cei care sunt pasionați de povești de iubire intense și tragice, din categoria romanelor clasice.

*

Titlul: Scrisoare de dragoste

Autor: Mihail Drumeș

Editura ART

Categoria: Beletristică, Romance, Ficțiune, Literatură română

Anul apariţiei: 2010

Numărul de pagini: 275

*

De data aceasta, în centru se află o studentă la Litere, Anda, poreclită Ghiocela, care visează să devină scriitoare, și Dinu, zis Ivar, un doctorand la Drept și Litere. Amândoi au o situație modestă, dar Dinu a fost crescut cu mentalitatea de a dobândi statut și avere, pentru a putea duce o viață lipsită de griji și scăldată în abundență, astfel că era determinat să se însoare cu o fată bogată.

Când Anda i-a ieșit în drumul destinului, viața lui Dinu devine o luptă între negarea sentimentelor de dragoste adevărată, despre care nu credea că îl va „lovi” vreodată, și obsesia pentru avere. Cei doi duc o viață tumultuoasă, cu răsturnări de situații și circumstanțe care lasă loc de reflecții.

Personajele principale sunt temperamentale și, cu toate că majoritatea poveștii lor este redată prin intermediul corespondenței, ele mențin caracterul „viu” al întâmplărilor.

Sursă foto

Câteva citate:

*„Pentru mine, problema de căpetenie e asigurarea independenței materiale, care să-mi aducă pe tavă timpul necesar pentru căsătoria-lovitură! A doua cale nu există! Ei bine, voi rezolva problema punând la bătaie toate resursele de care dispun, ferindu-mă, în primul rând, de imixtiunea primejdioasă a dragostei. Oh, în privința asta mă pot considera imun, iubirea nu mă preocupă, ca și când nici n-ar exista pe lumea asta!”

*„Dacă aş avea tot ce râvnesc, nu mi-ar mai plăcea nimic.”

*„Dramaturgii greci, clasici şi moderni, au optat invariabil pentru tragedie, pentru că fericirea, te rog să mă crezi, nu impresionează pe nimeni şi nici nu se pot scrie despre ea mai mult de trei pagini.”

*„Dragostea n-o poţi cumpăra cu toate bogățiile pământului, dar o poţi avea cu un simplu surâs.”

*„Pe mine m-ar plictisi… cunoscutul, pentru ca n-aduce nimic nou, n-are nici un farmec.”

Un gând despre „Scrisoare de dragoste, de Mihail Drumeș”

Comentariile sunt închise.