Still Star-Crossed, de Melinda Taub

Recenzie carte Still Star-Crossed, de Melinda Taub și părere despre serialul omonim care se filmează.

Romanul Still Star-Crossed a fost publicat în 2013 în SUA și prezintă continuarea a ceea ce s-a întâmplat în tragedia Romeo și Julieta, de William Shakespeare, la două săptămâni după moartea tinerilor.

Still Star-Crossed, de Melinda Taub

Rivalitatea dintre familiile Montague și Capulet este readusă în prim-plan de către autoarea Melinda Taub, de data aceasta axându-se pe Rosaline (nepoata Lordului Capulet, verișoara Julietei și totodată prima iubire a lui Romeo) și Benvolio (nepotul Lordului Montague, văr și prieten cu Romeo).

Expresia „star-crossed” se referă la un destin potrivnic, la două persoane care se iubesc, dar cărora soarta nu le surâde pentru a fi împreună.

Pe scurt, din dorința de a restabili pacea în Verona, Prințul Escalus ordonă căsătoria dintre Rosaline și Benvolio, sperând ca nunta lor să împace familiile rivale din care fac parte. Spre deosebire de Romeo și Julieta, Rosaline și Benvolio nu se suportă și nici nu doresc să se căsătorească, din contră.

Imagine din Salamanca, locul unde se filmează serialul „Still Star-Crossed”; sursă foto

Încercând să scape de această nuntă impusă, cei doi își unesc forțele pentru a lupta contra destinului. Doar că soarta le rezervă cu totul alte surprize! Fugind din Verona și căutând impreună răspunsuri și soluții, aceștia descoperă niște secrete și un complot care trebuie demascat cât mai rapid, spre binele tuturor locuitorilor din Verona. Este o poveste plăcută, în care sunt îmbinate secretele, trădările și sentimentele noi.

Imagine din interiorul catedralei vechi din Salamanca, una dintre locațiile unde s-a filmat episodul pilot din serialul „Still Star-Crossed”; sursă foto

Învăluită în atmosfera secolului al XVI-lea, opera are o structură interesantă. Doar dialogurile sunt redate în engleza elisabetană, aspect care mi s-a părut interesant. Deocamdată, romanul nu a fost tradus în limba română.

Se va filma un serial pe baza cărții și va fi produs de Shonda Rhimes, cea care a produs și serialele de succes Anatomia lui Grey și Scandal; serialul se filmează în Salamanca (Spania) și va avea premiera la televiziunea ABC din SUA în sezonul tv 2016-17, data exactă nefiind deocamdată cunoscută.

Wade Briggs (Benvolio Montague), Lashana Lynch (Rosaline), Sterling Sulieman (prințul Escalus), în fotografia promoțională a serialului „Still Star-Crossed”; sursă foto

În rolurile principale sunt Wade Briggs (Benvolio Montague), Lashana Lynch (Rosaline), Sterling Sulieman (prințul Escalus). Mă bucur că îi voi revedea și pe doi actori preferați de-ai mei, Torrance Coombs în rolul contelui Paris și Anthony Head, care îl va interpreta pe Lordul Capulet.

Torrance Coombs (contele Paris) și Anthony Head (Lordul Capulet); sursă foto

Noutatea acestui serial este că a introdus în distribuție și actori de culoare, prin acest aspect îndepărtându-se de cartea Melindei Taub (și de tragedia lui Shakespeare). Sunt curioasă ce va ieși. Trailer-ul îmi place foarte mult:

Un gând despre „Still Star-Crossed, de Melinda Taub”

  1. Buna,

    Am inceput sa urmaresc serialul si mi-a placut foarte mult. Am citit ca se va anula insa. Am incercat sa caut romanul dupa care a fost facut dar nu l-am gasit. Imi poti spune, te rog cel mai frumos din lume, cum sa fac rost de aceasta carte? Tare mult imi doresc sa stiu cum se termina!

Comentariile sunt închise.